+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

nina%20shehova[1]

Министерство на здравеопазването осигури допълнителна субсидия в размер на 600 000 лева на МБАЛ  „Д-р Братан Шукеров” – Смолян, съобщи изпълнителният директор д-р Нина Шехова.

Средствата са предназначени за ремонт на детското отделение, както и за закупуване на необходима съвременна апаратура и инструменти. Ще бъдат доставени апарат за продължителна дихателна реанимация за Отделението за анестезия и интензивно лечение /ОАИЛ/, лапароскопска апаратура  за отделенията „Хирургия” и „Гинекология”.

С осигуряването на тази апаратура ще се подобри качеството на медицинската услуга от една страна, а от друга – в тези отделения ще се правят операции, за които пациентите пътуват до клиники в Пловдив и София, посочи д-р Шехова.

Сключени са и консултантски договори с водещи специалисти, които да обучат лекари от двете отделения на МБАЛ – Смолян.

В областта на хирургията своя опит ще предава доц. д-р К. Василев от ВМА – София, а в областта на гинекологията – д-р Г. Николов от специализираната  софийска болница за репродуктивно здраве „Репро Биомед”.

В близко време вече ще можем да правим  безкръвни  операции в областта на акушерството и гинекологията  при някои заболявания /безплодие, кисти, миоми и др./ с минимален престой на пациентите в болницата, коментира началникът на отделението д-р Стефан Тодоров.