+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм и строителство в Смолян приготвиха топъл обяд за медиците от първа линия в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Инициативата стартира днес с 45 порции, предназначени за персонала на здравното заведение, борещ се с Covid-19, и ще продължи две седмици. Младите готвачи бяха посрещнати от главната сестра Диана Сурова и Добринка Белева – организатор по прехраната.

„Искам да изразя огромната благодарност не само на ръководството на болницата, а и на всички лекари, сестри, санитари, доброволци, за това, че правят със собствените си ръце обяд за нас. Радваме се, че в тази ковид-обстановка расте такова поколение. Адмирации за учениците, учителите и директора на гимназията“, каза главната сестра Диана Сурова.

„Тези деца са пример за всички нас и показва, че в тези трудни времена е хубаво да бъдем единни. Благодарим от сърце. Те ще зарадват днес 45 работещи на първа линия в нашата болница“, посочи Добринка Белева.

Директорът на гимназията по туризъм Антоанета Караджова обясни, че инициативата е на областния управител Недялко Славов. „Ние прегърнахме идеята и заедно генерирахме едно добро дело, което трябва да бъде за медиците – хората, които са на първия фронт и дават всичко от себе си. С този кулинарен комплимент да направим пълно признание към тях за начина, по който работят“, допълни Караджова.