+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

 

 На 21 януари в МБАЛ – Смолян  отново бе честван празника на родилната помощ. За да засвидетелстват своята дълбока признателност, почит и уважение към лекарите и акушерките, към дарителите на раждащия се нов живот, в Акушеро –гинекологичното отделение пристигнаха  граждани, представители на местни и областни институции, членове на ръководството на МБАЛ, лекари, сестри и работещи в болницата. Самодейци от читалище „Балкански просветител” изпълниха букет от танци и песни. Символично на Бабинден бяха измити ръцете на началника на отделението д-р Стефан Тодоров, който очерта професионалните достижения на екипа, който вече работи в обновеното родилно отделение. В частност той посочи, че през изминалата 2014 г са родени общо 540 бебета без нито един смъртен случай на бебе или майка.

Свое поздравление изпрати народният представител  д-р Даниела Дариткова. „Дарявайте усмивки на много родители, помагайте да се раждат здрави и красиви деца, защото те са нашето бъдеще, нашата подкрепа и гордост! Защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето … Като майка, жена и педиатър позволете ми да изкажа своята благодарност и признателност към труда и вярата ви в новия живот!”, се казва в него.
Зам.-областният управител на Смолян Зарко Маринов поднесе от името на областния управител Недялко Славов поздравителен адрес за празника за всички лекари, сестри и здравни работници. Освен здраве, късмет и щастливи дни, зам.- областният управител пожела на екипа на д-р Стефан Тодоров да се раждат още повече здрави и жизнени бебета, за да има повече щастливи родители, баби и дядовци. Маринов поднесе специален подарък на д-р Тодоров – икона на Св. Богородица и Младенеца, и цвете на дамите в двете отделения – Акушеро-гинекологично и Неонатологично.

Специален поздрав към лекарите, акушерките и целия медицински персонал отправи и зам.-кметът на община Смолян – Марин Захариев. Дано повече млади хора да остават в Смолян и да създават заетост на Родилно отделение, пожела той. Захариев изрази благодарност към целия персонал на отделението за всеотдайния им труд. Той прочете и поздравителен адрес от името на кмета Николай Мелемов. „Вие имате благородната и нелека мисия да дарявате живот и да връщате надежда. Изразяваме своето преклонение и благодарност за себеотрицанието, с което денонощно изпълнявате служебните се задължения. Пожелавам Ви здраве, лично щастие и професионални успехи във високоотговорната Ви животодаряваща професия”, се казва в поздравителния адрес на кмета на Смолян.

Топли и сърдечни поздрави и пожелания баха прочетени и от името на директора на Регионалната здравна инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева

От всички тях бяха поднесени и цветя на присъстващите лекарки, акушерки и здравни работнички.

С приветсвено слово изпълнителният директор на МБАЛ д-р Марин Даракчиев също поздрави  лекарите, сестрите и служителите в АГ и Неонатологично отделение. За  Деня на родилната помощ ръководството на болницата спази установилата се вече традиция да дарява двете отделения.

 АГ1  АГ 2