+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Синдикалната организация на МВР дари билирубинометър на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД, Смолян. Дарението е част от кампанията „Служителите на МВР са достойни хора!“.

„Когато жълтеницата при новородените е по-силно изразена и се налага да се правят контроли на кръвния билирубин чрез кръвна проба. Апаратът, който получихме, е за безкръвно изследване и с него ще спестим убожданията на бебчетата. Изследването продължава няколко секунди и е изключително щадящо за новородените“, каза д-р Хризантема Георгиева – началник на Отделението по неонатология.

Кампанията на Синдикалната организация на МВР продължи 5 месеца. Събраната сума в размер на 36 633 лв. е разпределена за дарение на болниците в Смолян, Монтана, Разград, Кърджали, Благоевград и на два центъра за деца с увреждания. След срещи с представители на здравните заведения е определена конкретната апаратура.

Ръководството на болницата и Отделението по неонатология благодарят за направеното дарение, като пожелават на дарителите здраве и щастие!