+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Набрахме бърза скорост с новородените през тази година – за 19 дни 23 бебета, похвали се началникът на Неонатологично отделение д-р Юлия Кисимова. В навечерието на професионалния празник на родилната помощ 21 януари, тя с гордост посочи, че всички креватчета в отделението са запълнени.

„Последното бебе се роди вчера. Имаме дни, когато се раждат по две, по три дечица. Най-хубавото е, че все по-често се раждат втори и трети деца в семействата“, каза още д-р Кисимова. Тя добави, че много се радва на семействата, които са решили да не останат само с едно дете.

„Как съжалявам, че не сключихме „сделка“ с кмета Мелемов, всички бебета, които са втори в семействата, да получат награди от Община Смолян. Ако продължим така с тази скорост, смятам да започнем преговори с общината“, пошегува се д-р Кисимова.

За работещите в Неонатологичното и Родилно отделение предстои да посрещнат един невероятен Бабинден. „Заедно ще отпразнуваме празника, защото и миналата година приключихме добре – всички бебета са живи и здрави. Пожелаваме си тази година – хем да бъдат много новородените, хем да са живи, здрави и много красиви“, посочи началникът на Неонатологично отделение.

През изминалата година в смолянската болница са се родили 253 бебета.