+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян
търси да назначи
ЛЕКАРИ за работа в СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ
Изисквания за заемане на длъжността:
Висше медицинско образование, професионална квалификация „лекар“. Завършилите специалност са с предимство
Ние предлагаме:
Намалено работно време
Атрактивно заплащане
Възможност за специализация
Телефон за контакт: +359/623 95
Email: mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Д-р Васил Гривнев – началник на Спешно отделение, е роден в град Пловдив. Завършил е Медицински университет в родния си град през 2016 г. Специализирал е Спешна медицина в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Д-р Гривнев, вие сте един от младите лекари, които работят в МБАЛ – Смолян. С какво ви привлече болницата в сърцето на Родопа планина?

Разбира се това е една съвкупност от прекрасните условия за работа и развитие в МБАЛ Смолян, отличната комуникация и разбиране от страна на ръководството и разбира се, не на последно място, възможността да живея в най-прекрасния планински град, който е само на два часа от гръцките плажове.

Защо, според вас, всеки един млад лекар трябва да премине през „школата“ на спешните случаи?

Работата в мултидисциплинарно спешно отделение е онази ‘фуния’, която събира на едно място всякакви болни и всъщност премахва изкуственото разделение, което казано на шега, кара един лекар да лекува лявото око, а друг дясното. С две думи, тук медицината е в най-близо до разпределенията от близкото минало, когато лекарят е трябвало да се справя с всякакви ситуации. А такива не липсват, поради факта, че болницата е само една.

Натоварено ли е Спешното отделение в смолянската болница?

Смятам, че това е относително понятие – дали ще прегледаш пет леки случая за 1 час или ще реанимираш тежко болен за същото време дали го прави по-натоварено или не? По-важното е в края на деня да има удовлетворение от страна на персонала и пациентите и да се поздравим за добре свършената работа.

Какви трудности срещате?

Откъм условия, организация, обезпеченост и техника отделението е в отлично състояние. Единственото, което ни затруднява, и с което трябва да се справим, е недостигът на хора. Подмладяването на персонала се оказа най-голямото предизвикателство.

Какво може да предложи отделението ви на младите лекари, които решат да започнат работа?

Освен отлични условия и заплащане, ще получат помощ и съвет във всяка ситуация и не на последно място – ще имат възможност да спечелят уважението и благодарността на родопчани. А както знаем, родопчани са едни от най-сърдечните  хора, вярват и спазват българските традициите и имат едно рядко срещано качество в днешно време – уважават лекарите.