+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Младо семейство от Смолян направи дарение от 1000 лева на Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Мария и Иван Станчеви са съпруг и съпруга от една седмица. Предупредили в поканите гостите си, че средствата за цветята ще бъдат оползотворени с благотворителна цел.

„Искахме да направим нещо добро в деня на сватбения си ден, една благотворителна кауза и да дарим парички. Първоначално не знаехме за какво, но после взехме решение да е за Детско отделение на нашата болница“, каза Мария Станчева. Съпругът й Иван допълни: „Нека правим повече добро на този свят“.

Средствата бяха дарени на началника на Детско отделение д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Даниела Дариткова, която бе дежурна в отделението. „Радвам се, че има българи, които мислят за децата ни, защото май оставихме детското здравеопазване на самотек. Рядко са, надявам се да стават все повече. Искам да благодаря и на колегите, които идват да помагат на детско, защото страдаме от голяма липса на кадри, и които се грижат за нашето отделение“, каза д-р Шалдъров.  „За съжаление кадровият дефицит е особено осезаем в детското здравеопазване. Ние наистина имаме нужда от колеги, които да дойдат тук, да специализират педиатрия, защото отделението ни е акредитирано“, посочи д-р Дариткова.

Д-р Шалдъров и д-р Дариткова изказаха своите огромни благодарности на дарителите, като им пожелаха много здраве, щастлив семеен живот и благоденствие.

Елена Павлова

Връзки с обществеността в МБАЛ – Смолян