+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

„В рамките на тази година болницата в Смолян ще има център за инвазивна кардиология”, заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. „Поех ангажимент от името на правителството и в рамките на тази година ще извървим всички процедури и съответно държавата се ангажира с финансирането на апаратурата и в Смолян ще има съответната структура за инвазивна кардиология. Центърът е нужен за областта и е предвиден в Здравната карта”, посочи д-р Москов.

~11 019

В следобедните часове здравният министър, заместникът му д-р Адам Персенски и депутатът от Смолян д-р Даниела Дариткова посетиха МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”, където бяха посрещнати от директора д-р Марин Даракчиев. Д-р Москов бе приятно изненадан от извършения миналата година ремонт на Детско отделение. Попита дали има нужда от нещо и разбра, че отделението е оборудвано с всичко необходимо за лечението на малките пациенти.~11 015

По-късно той посети и Отделението за анестезия и интензивно лечение, като не пропусна да се информира за състоянието на всеки един от пациентите.

~11 017

Днес министър Москов проведе среща с кметове на общини, директори на лечебни заведения и здравни структури в областите Смолян и Кърджали. Министърът бе категоричен, че Здравната карта няма да наруши нито финансовото състояние на болниците в областта, нито възможността на пациентите да ги избират като техни лечебни заведения.

~11 008 ~11 006