+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” получи дарение от смолянската фирма „ЕМЕ” АД.  Дружеството с управител д-р Елена Милева дари на лечебното заведение два холтера на стойност над 7 000 лв. Медицинското оборудване е за Отделението по Кардиология.

Ръководството на болницата изказва най-дълбока признателност и благодарност за хуманния жест. Елена Милева и баща й Петър Милев за втори път правят дарение на МБАЛ – Смолян. Преди две години „ЕМЕ” АД подари на Отделението по педиатрия медицинска апаратура за откриване на вени на най-малките пациенти.

„Вашата съпричастност и милосърдие е израз на човечност и доброта, идваща от самото сърце. Вие дарявате шанс за по-добър живот на нашите пациенти, за спасяване на човешки животи и за повишаване качеството на медицинските услуги в МБАЛ – Смолян!”, обърна се към дарителите изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев.

„Поради това че съм лекар, а майка ми беше пациент на Кардиологично отделение, видях че имат нужда от още холтери”, каза Елена Милева, която по професия е лекар-интернист. Тя решила да закупи нова апарати, които да са в помощ както на пациентите и да помагат за тяхното лечение, така и на лекарите в отделението.

„Вдъхнови ме д-р Ковачева, д-р Шехова, д-р Илиев, д-р Алиман и всички останали лекари и медицински сестри. Те са страхотни специалисти, а Кардиологичното отделение е много добро. Тези хора са повече от герои. Кардиологията е много важна специалност и всички се нуждаем в даден момент от нея.  Искам да помагам на нашата болница. Трябва повече фирми да се активират и да си дадат сметка, че това е много важно за  всеки един от нас и за близките ни”, каза още Елена Милева.