+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

mbal-smolqn%201[1]

В МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, влезе в действие нова цифрова телефонна централа с оборудване на известната световна фирма „Панасоник”. Нейният капацитет е 120 поста.

Тя предоставя на потребителите всички функции за модерна комуникация като позволява включително и прехвърляне на разговори, конферентна връзка, обратно запитване, пренасочване на повиквания… Според специалиста Владимир Недев, извършил монтажа и пуска на централата, тя има сто процента вярно избиране, ниска консумация на електрическа енергия и заема много малко място – в сравнение със старата, заемаща една цяла стая, тя е просто една по-голяма кутия.

Досегашната телефонна централа – аналогов тип „ГВН”- стъпково релеен модел, е монтирана в болницата чак през далечната 1979 г. Остарялата морално и технологично техника до сега създаваше не малко проблеми при експлоатацията – многобройни повреди и невъзможност за правилна комуникация в МБАЛ.

С новата придобивка, освен че влизаме в крак с времето, ние повишаваме качеството на комуникациите в рамките на цялото лечебно заведение, пестим време, избягваме непрестанни ремонти и влагане на средства, повишаваме комфорта на пациентите и на всички работещи в МБАЛ, посочи изпълнителният директор д-р Нина Шехова.