+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Козметичната компания „Рубелла бюти“ направи днес дарение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. На импровизирана церемония, състояла се пред административната част на здравното заведение, търговският директор на дружеството Светослав Узунов и работещи в предприятието в Рудозем, се срещнаха с изпълнителния директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев и зам.-областния управител Андриян Петров.

„Идеята дойде от всички работещи в компанията. Съпричастни сме със случващото в страната. Изказваме цялата си благодарност към всички лекари. Това е болницата, която лекува нашите семейства, нас самите“, каза Димитринка Маджарова – началник-цех в „Рубелла“ – Рудозем.

„С огромна благодарност сме всички. Тук са хората, които се грижат за нас и сме съпричастни. Свързани сме с този регион –  „Рубелла“ – Рудозем е тук, в Родопите. И моите колеги дадоха тези идеи – да подпомогнем по някакъв начин района, защото ситуацията е тежка“, посочи търговският директор Светослав Узунов.

Дарението включва 10 000 броя ръкавици, 200 гащеризона, 800 маски, 2 000 антибактериални гела, 500 спрей-бактериални гела, които са с разрешение на Министерството на здравеопазването и са сертифицирани като биоцидни продукти. Стойността на дарението е над 20 000 лв.

От името на колектива на болницата изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев изказа огромна благодарност за хуманния жест на фирма „Рубелла бюти“. „Може би е трябвало да дойдат такива трудни времена, за да се види, че е останала още човещина, отзивчивост и хуманност в нашето общество. Обществеността откликна и дарява постоянно“, каза д-р Даракчиев.