+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Прием в болницата

Постъпването/Хоспитализацията/Ви в болницата става с „Направление за хоспитализация“ в планов порядък.Вие може да бъдете насочен за лечение при нас от личен лекар,специалист от извънболничната помощ ,спешна помощ,други лечебни заведения или по Ваше желание.Вашият личен лекар или специалист от извънболничнатa помощ може да уговори деня и часа за първоначален преглед в приемно-консултативните кабинети към ДКБ на болницата.Нашият специалист ще определи кога ще постъпите в съответното отделение и ще запише датата за прием в „Направлението за хоспитализация“.

При приемането лекарят ще обсъди с Вас рисковете на лечението и желанието за лечение.Ако сте съгласен с предложеното от лекаря лечение или откажете да се лекувате ,Вие ще подпишете декларация.

ПРЕДИ ДА ПОСТЪПИТЕ В БОЛНИЦАТА ВИЕ ТРЯБВА:

 • да се информирате от личния си лекар за това;
 • да организирате /ангажирате/Ваш близък ,роднина или приятел,който да Ви докара в болницата и да ви чака ,докато бъдете приет, да вземе личните Ви вещи и ценности,от които няма да се нуждаете по време на престоя Ви при нас.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА НОСИТЕ
 1. Документ за самоличност
 2. Направление за хоспитализация №7
 3. Рецептурна книжка
 4. Информация /епикриза или друг документ,удостоверяващ наличие
 5. и провеждано лечение преди постъпването Ви за лечение в
 6. болницата.

В близост с болницата има възможност да закупите необходимите Ви вещи,подкрепителни напитки,закуски и други.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА НОСИТЕ
Алкохол и лесно развалящи се хранителни продукти

Болничното заведение не носи отговорност за липса на бижута,пари и други ценности,които пациентите държат лично при себе си.

КОГАТО ПРИСТИГНЕТЕ В БОЛНИЦАТА
Когато постъпите на лечение в съответното отделение ще Ви посрещне дежурен лекар.Той ще Ви запознае с вътрешния ред на отделението.

Моля, кажете на медицинския персонал, ако Вие:

 • приемате някакви медикаменти;
 • ако имате алергия
 • ако близките Ви не знаят ,че сте постъпили на лечение

Информацията за вашето здравословно състояние е поверителна.Персоналът няма право да предава информация за здравословното Ви състояние на никого,без Ваше разрешение.

ЖИВОТЪТ В БОЛНИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ
Денят в болницата започва рано,защото винаги има дейности ,които да бъдат извършени в отделенията.Макар да Ви се стори дълъг денят, той свършва по-рано отколкото сте свикнали ,но почивката е много важна ,за да си възстановите здравето.

 • Храна

Храната се сервира в следните часове:
Закуска – 7.00ч.; Обяд – 12.00ч.; Вечеря – 18.00ч.
Специални диети се подсигуряват при медицински показания ,което се определя от лекуващия лекар и организатор-технолог по храненето.

 • Медицински персонал

На ваше разположение са медицински специалисти.За Вашето здраве денонощно ще се грижи екип от лекари,медицински сестри и санитари.Вашият лекар ще Ви посещава редовно,ще прави и визитациите,за да наблюдава и следи лечението Ви.

 • Пушене

ЗАБРАНЕНО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЗДРАВНОТО ЗАВЕДЕНИЕ!
Много се надяваме да не пушите,защото това е вредно за всички.
Някои хора считат престоя в болницата за идеалната възможност да откажат цигарите.