+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

МБАЛ „Братан Шукеров“ гр. Смолян получи дарение ехограф от Президента на Сдружение „Югоизточно европейски медицински форум“ – доц. д-р Андрей Кехайов. Апаратът за образна диагностика е предназначен за нуждите на Педиатричното отделение.

Дарението е от името на доц. д-р Андрей Кехайов, съпругата му Анета и дъщеря му Весела, родена в МБАЛ “Братан Шукеров“ – гр. Смолян.

„Апаратът е подходящ за ехография на коремни органи, кости и костна система, както и за диагностика на вродени локсации при деца, често срещани в този и други региони на страната. Той е многофункционален, с  добри параметри и ще е изключително полезен в ежедневната практика на лекарите и за децата от Смолянска област“. Доц. д-р Андрей Кехайов обеща, че това няма да е последното дарение за болницата в гр. Смолян.

„Приемам този жест, като безспорно доказателство за социална ангажираност и  проява на активност, инициативност, човечност и искрена доброта! Пожелаваме на дарителите, крепко здраве, късмет и просперитет“, каза от свое име и от името на ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД, гр. Смолян изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев.