+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Десет ваксини срещу Covid-19  получи днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Те бяха поставени на лекари, които не са боледували от коронавирус и работят на първа линия. Сред първите ваксинирани в болницата са началници на отделения, медицински сестри и санитари.

„Имаме готовност, както и подготвен кабинет, където ще се провежда ваксинирането. Около 1/3 от персонала, или 100 души, са изявили желание да бъдат ваксинирани срещу коронавирус”, каза изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.

В момента в болницата се лекуват 40 души с коронавирус. В интензивния сектор са настанени четирима пациенти. Здравното заведение има възможност да приеме до 154 души с Covid-19, което е 50% от капацитета на болницата.

„2020 година беше тежка за болницата. Мисля, че персоналът успя да се справи. Има лъч надежда с ваксината – следващата година да е по-добра и да преборим Covid-19.  Пожелавам здраве на целия персонал и на техните близки, на жителите на областта и се надяваме да видим Инфекциозно отделение без пациенти с коронавирус”, добави още д-р Даракчиев.