+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

На 12 март зам.-министрите на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и д-р Адам Персенски посетиха Смолянския регион, за да се запознаят на място със ситуацията и с проблемите, които лекарите срещат при бедственото положение в областта, която повече от седмица е в снежен капан.
Те дадоха пресконференция в МБАЛ – Смолян, в която взеха участие и областният управител Недялко Славов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, директорът на болницата д-р Марин Даракчиев, директорът на ЦСМП – Смолян – д-р Велин Денев и директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Кузман Гелов.
И двамата зам.-министри изказаха дълбоко удовлетворение от работата на институциите в критичните дни, отправиха благодарност към всички лекари и медицински екипи в Смолян и областта, действащи в изключително трудни, екстремни снежни условия, в повечето случаи при липса на обработени пътища и електричество, но недопуснали нито един случай, в който да не са оказали своевременна помощ.
„Похвално е, че в тази бедствена обстановка няма случай на неоказана медицинска помощ, няма допуснати грешки, няма отказани по вина на екипите адреси. Поздравявам директора на ЦСМП Смолян – д-р Венелин Денев и директора на МБАЛ д-р Марин Даракчиев за перфектно свършената работа”, каза зам.-министър Шарков.
„Министерството на здравеопазването поема задача да осигури най-малко две високопроходими линейки за Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян”, заяви още д-р Шарков.
С решение на министерството, на МБАЛ „Братан Шукеров“ са отпуснати 300 хил. лв. за основен ремонт и оборудване на Детското отделение, посочи заместник-министър Адам Персенски, Освен спешна помощ, екипът на МЗ е заявил като приоритет и майчиното и детско здравеопазване. Резултатите тук, в Смолян, ще са осезаеми още в следващите месеци – вече върви процедура за обявяване на обществени поръчки, посочи д-р Персенски.