+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

В навечерието на Деня на българския лекар – Св. Йоан Рилски – Чудотворец, трима медици от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, ще бъдат удостоени с награди. Носител на Почетен знак – посребрен – Лекар на годината, са удостоени д-р Момчил Хубчев – на национално ниво, и д-р Мария Ганчовска – на регионално ниво. Д-р Юлияна Лазарова е носител на плакет и грамота „Проф. д-р Константин Чилов“.

Решенията за присъждане на званията са на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Смолян. Наградите ще бъдат връчени по време на поредното издание на научния симпозиум „Чилова академия . 2022“. Симпозиумът ще се проведе на 14 и 15 октомври в к. к. Пампорово.

Д-р Момчил Хубчев е ендокринолог, управител на ДКЦ – Смолян. Той започва работа в смолянската болница веднага след дипломирането си през 2000 година. Вече близо 20 години е един от водещите специалисти по вътрешни болести и ендокринология. Д-р Хубчев е старши лекар в Отделението по ендокринология в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров – Смолян. Д-р Мария Ганчовска работи в болницата от 1976 г. Пенсионер е, но продължава да се грижи за новородените в Неонатологично отделение. Тя е със специалност „Детски болести“. Д-р Юлиана Лазарова е в МБАЛ – Смолян, от 2011 г., като дълги години преди това е работила в Тупдиспансера, който беше закрит. Д-р Лазарова е завеждащ пневмо-фтизиатричния кабинет.