+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Днес, в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, бе открита стая за молитва на мюсюлманите. На официалната церемония присъстваха районният мюфтия – Неджми Дъбов, работещи в лечебното заведение и гости. Духовникът, заедно с изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев и зам.-директорът д-р Емилия Апостолова, прерязаха лентата на стаята за месджит, която е изградена със средства на болницата и с дарения на мюсюлмани.

„В рамките на три седмици, с общи усилия и подкрепата на ръководството на болницата в лицето на д-р Даракчиев, д-р Апостолова, успяхме да обособим тази стая за молитва. Благодаря им за инициативата, съдействието и за добрата, достъпна локация на стаята, която е на много удобно място и всеки би могъл да се ориентира, когато е време за молитвата, да може да я изпълни. Този месджит ще се ползва от лекарите, медицинският персонал, пациенти, от техни близки, както и хора, които са на изследвания и са поставени пред дилемата – да изчакат изследванията, или да отидат до джамията, за да изпълнят молитвата си. Знаем, че вече има място, обособено и за християните, а днес откриваме такова и за мюсюлманите“, каза районният мюфтия .

В знак на признателност районният мюфтия Неджми Дъбов връчи на д-р Марин Даракчиев благодарствен плакет в знак на признателност и превод на Корана. Благодарствен плакет бе връчен и на д-р Емилия Апостолова, която се е заела с нелеката задача да координира дейностите по обособяване на стаята за месджит.

„Знаете, че болницата е място, в което всеки идва със своята болка, с надежда за скоростно изцеление. Ние, лекарите лекуваме тялото, но нашите пациенти се нуждаят и от духовна подкрепа. И в тази стая, която сега открихме, всеки може да се помоли за здраве, благоденствие, мир. Благодаря на всички, които подкрепиха това начинание“, посочи изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян, д-р Марин Даракчиев.