+359 301 62 666 mbalsmolyan@mbalsmolyan.com

Близо 200 души се ваксинираха в мобилния кабинет на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД. Ваксинационният кабинет работи във вторник и четвъртък от 8,30 до 13,00 часа.

„След Нова година, в първите работни дни, кабинетът разполага с всички видове ваксини, както за начално ваксиниране, така и за бустер. Впечатлението е за нарастване на интереса към ваксинирането, като в рамките на двата дни – вторник и четвъртък, са ваксинирани около 200 души общо. По голямата част от тях са за бустер-дози, но нарастват и пациентите, които идват за първоначално ваксиниране. Хората предпочитат еднократната игла на „Янсен”. Ваксинираните са от различни възрастови групи, като на една не малка част от тях им предстои пътуване в чужбина. По време на ваксинирането до момента няма остро настъпили нежелани медицински събития”, каза зам.-директорът д-р Емилия Апостолова.

От лечебното заведение посочиха, че предварително записване трябва да се направи само за ваксината на „Модерна”, защото при отваряне на флакона дозите трябва да бъдат поставени в рамките на 12 часа. Хартиените сертификати на ваксинираните в МБАЛ – Смолян, могат да бъдат получени на следващия ден, а не в деня на ваксинацията.

Към петък сутринта в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” се лекуват 38 пациенти с неусложнен Covid.  и 9 в ОАИЛ. Общо ковид-леглата в болницата са 90. Осигурени са достатъчно легла и за деца.